Wednesday, July 4, 2007

76 senttiä

Vaivaiset 76 senttiä? Kyllä arvon Seireenit ansaitsisivat enemmän! (Ja nyt en puhu mistään Nelosen viime aikaisiin dokumentteihin viittaavasta.)

Kesätöiden keskeltä bongasin HS:n uutisen tilastokeskuksen tuoreesta tilastosta, jonka mukaan naisten euron suomessa on edelleen vaivaiset 76 senttiä (alle sen legendaarisen 80:n). Julkisella sektorilla päästään 82 senttiin... Taisteltavaa on vielä paljon tälläkin saralla.

Uskon, että kyseessä on vain erätappio ja että Seireenit nousevat vielä voittajiksi – arvostetuiksi asiantuntijoiksi omalla alallaan. Myös palkan perusteella.

Toivottavasti ekonominaisilla menee keskiarvoa paremmin ja työmarkkinoiden kysyntä pitää liksat mukavina niin meillä ukoilla kuin ihanaisilla seireeneilläkin. Sukupuoleen katsomatta.

Skumpan, mansikoiden ja kermavaahdon täyteistä kesää toivottaen,

*jorma*
Odysseus 2007

2 comments:

Ricu Flair said...

Ei ihan suoraan aiheeseen liittyen. Törmäsin mielenkiintoiseen sivustoon ja seireeniaktiivi kehotti postaamaan sen tänne:

http://www.about-face.org/

"About-Face equips women and girls with tools to understand and resist harmful stereotypes of women the media disseminates"

En sen tarkemmin ole ehtinyt perehtyä, mutta sivustolle on muun muuassa koottu naisia alentavaa mainontaa "Gallery Of Offenders". Sekä sen lisäksi on "Gallery Of Winners", jossa on hyvää naiskuvaa edistäviä mainoksia.

Valitettavasti "Gallery of winners" vaikuttaa paljon laihemmalta kuin "Gallery Of Offenders"

minna said...

Ooh, kiitos arvon Odysseukset avauksista! Ainakin työaika menee tehokkaasti noita gallerioita selatessa.

Eikös jossain viime vuoden selvityksessä sanottu juuri ekonomien sukupuoltenvälisen palkkaeron kasvaneen? Kukas se oli, joka näitä tilastoja selvitti, olisko ollut Julia?